u-rf-zayavili-pro-rozgortannya-v-krimu-novogo-divizionu-s-400

У РФ заявили про розгортання в Криму нового дивізіону С-400

 • 13671 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Росії заявили про новий, другий дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400, дислокований у анексованому Севастополі, який повинен "контролювати повітряний простір над Чонгаром і Армянськом" біля материкової України. Про це з посиланням на джерело в російських силових структурах на півострові повідомляє РИА Новости, передає УНН.

"Завдання другого дивізіону комплексу С-400 - вчасно виявити і при необхідності знищити повітряні об'єкти з боку України, що становлять загрози для Криму", - сказав співрозмовник.

Він зокрема згадав про випробування крилатих ракет українською стороною як причину для таких дій.

"Ці випробування українських ракет становлять небезпеку для півострова, оскільки траєкторія їхнього польоту практично непередбачувана. Щоб уникнути "випадковостей", у Криму формується ешелонована система протиповітряної оборони, і завдання дивізіону С-400 під Севастополем полягає у тому, щоб подібні загрози ліквідувати на далеких дистанціях", - зазначив співрозмовник.

Зазначено також, що міноборони Росії повідомило в грудні, що новий дивізійний комплект зенітної ракетної системи С-400 "Тріумф" заступить 12 січня 2018 року на бойове чергування в анексованому Криму, в Севастополі. Навесні 2017 року перший дивізіон С-400 було розгорнуто в районі Феодосії.

Нагадаємо, Туреччина і Росія підписали угоду щодо покупки С-400.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП