u-rf-zayavili-scho-zablokuvati-telegram-bude-nemozhlivo

У РФ заявили, що заблокувати Telegram буде неможливо

 • 26686 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Мариничев, передає УНН з посиланням на "РИА Новости".

"І заблокувати його за допомогою блокування IP-адреси неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює", - заявив Мариничев.

Так, Мариничев назвав існуючий механізм блокувань неефективним і запропонував боротися з авторами нелегального контенту, а не з сервісом. Він зазначив, що Telegram все одно зможе оновлювати своє програмне забезпечення і за допомогою цих оновлень обходити блокування. Потрапляння в чорний список сторонніх сервісів буде змушувати користувачів встановлювати програми для обходу блокування.

Нагадаємо, у Росії бізнесмен Олександр Віхарєв подав судовий позов на Роскомнагляд і Мінфін країни з вимогою відшкодувати збитки у 5 млн рублів, які він втратив в результаті перебоїв в роботі його інтернет-майданчиків, викликаних блокуванням Telegram.

Суд постановив заблокувати Telegram в Росії 13 квітня.

Українські Національні Новини

Новини Світу