u-ribalki-namagayutsya-znyati-areshti-nakladeni-na-groshi-s-group

У Рибалки намагаються зняти арешти, накладені на гроші S.Group

 • 13222 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу суду першої інстанції щодо арешту майна, вилученого при обшуках компаній S.Group, яка належить родині народного депутата від РПЛ Сергію Рибалці. Про це йдеться в ухвалі суду, передає УНН із посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.

Так, Печерський районний суд Києва у рамках справи про умисне ухилення від сплати податків 1 листопада 2017 року арештував вилучені при обшуках у компаніях S.Group кошти та золото.

Тоді у рамках кримінального провадження № 22014040000000026 досудовим слідством було встановлено, що службові особи S.Group, "використовуючи реквізити суб'єктів господарювання з ознаками фіктивності, упродовж 2013-2016 років, вчинили умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великому розмірі".

У рамках кримінального провадження, у квітні 2017 року на підприємствах S.Group були проведені обшуки, під час яких, зокрема, були вилучені грошові кошти у сумі 57 тис. 250 євро. Печерський районний суд Києва арештував вилучені готівку та золото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родинна компанія депутата Рибалки працює в Криму – відгуки співробітників

Через півроку, 23 квітня 2018 року, колегія суддів Апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу, подану в інтересах компанії S.Group, на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 листопада 2017 року.

"Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 01 листопада 2017 року, якою задоволено клопотання прокурора відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування ОВС в сфері економіки Генеральної прокуратури України Нехаєнка І.О. та накладено арешт на майно, а саме на грошові кошти в сумі 57 250 євро та метал жовтого кольору з позначенням FEINGOLD999,9, вилучені 06 квітня 2017 року в ході проведення обшуку приміщень групи компаній "S.Group", за адресою: м. Дніпро, пр-т. О. Поля, буд. 101, залишити без змін, а апеляційну скаргу представника ОСОБА_2, адвоката ОСОБА_1, - без задоволення", - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, як писав УНН, за словами самого Рибалки, судами заблоковано близько 90 рахунків бізнесу його родини.

Арешти накладаються судами у рамках розслідування низки кримінальних проваджень за фактами ухилення від сплати податків, ведення фіктивного підприємництва та навіть за фактами пособництва у фінансуванні самопроголошеної "ЛНР".

Політологи вважать, що Рибалка досить відчутно розхитав репутацію "Радикальної партії Ляшка", до якої він входить. Постійні проблеми компаній його родини із законом, виведення зароблених в Україні коштів на офшорні компанії та досить популістська депутатська діяльність дискредитують всю партію Ляшка.

За таких умов, як припускають політологи, сам Ляшко може довго вичікувати, однак все ж прийняти рішення про виключення Рибалки з лав своєї РПЛ.

Українські Національні Новини

Політика