u-rimi-prochitali-lektsiyu-pro-golodomori-v-ukrayini-ta-italiyi

У Римі прочитали лекцію про Голодомори в Україні та Італії

 • 9642 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. У рамках ініціатив з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодоморів в Україні в Римі, в Товаристві Святої Софії відбулася лекція італійського історика Етторе Чіннелла, автора книги про Голодомор “Україна. Забутий геноцид 1932-33 рр.”, передає УНН з посиланням на Facebookсольства України при Святому Престолі.

Етторе Чіннелла – історик зі світовим ім’ям, відомий фахівець у галузі історії Східної Європи. Книга “Україна. Забутий геноцид 1932-33 рр.” є серйозним історичним дослідженням великої трагедії українського народу минулого століття, яка майстерно приховувалась радянською владою. Робота Е.Чіннелли є надзвичайно важливим внеском у встановленні історичної справедливості та правди про Голодомор на міжнародному рівні, зокрема в італійському сегменті.

Під час зустрічі з автором присутні українці також ділилися історіями своїх родин, які пережили жахіття штучного голоду.

Як повідомляв УНН, 28 листопада близько сотні українців зібралися в центрі Риму, біля Пантеону, щоб вшанувати річницю Голодомору — геноциду українського народу.

Українські Національні Новини

Політика