u-rnbo-poyasnili-dlya-chogo-svyaschenniki-upts-mp-zapisali-zvernennya-do-zelenskogo

У РНБО пояснили, для чого священники упц мп записали звернення до Зеленського

 • 901607 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України пояснив, для чого колишній настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло та «братія» записали відеозвернення до Президента України щодо їх виселення зі святині. Зокрема, для, нагнітання ситуації та збільшення аудиторії прихильників, які підуть «рятувати» православних українців, передає УНН.

Цитата

«Колишній настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло та «братія» записали відеозвернення до Президента України щодо їх виселення зі святині. Цю тему підхопили проросійські ЗМІ й підносять її під виглядом гоніння канонічної православної церкви. Зроблено все так, що аудиторія повинна самостійно дійти висновку, начебто «священна війна» неминуча», - прокоментував Центр протидії дезінформації.

Повідомляється, що раніше скандальний проповідник запустив фейк щодо хрестів на Трапезному храмі Лаври, які, за словами Лебедя, потемніли нібито «через богослужіння горе-українців», маючи на увазі ПЦУ.

«Таким чином бачимо, що кремль вміло маніпулює темою церкви, виставляючи своїх підлеглих в ролі жертви. А також використовує дану тему для нагнітання ситуації та збільшення аудиторії прихильників, які підуть «рятувати» православних українців», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Мінкульт розірвав договір користування Києво-Печерською Лаврою з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує упц мп в Лаврі.

А в січні 2023 року на баланс держави з користування упц мп повернули Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври.

упц мп оприлюднила відеозвернення намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (Петра Лебедя), у якому той попросив «комісію» діяти в межах закону, «не нагліти» і закликав вірян старанно молитись для залагодження конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика