u-rosiiskomu-kurhani-cherez-protikannia-damby-zatopylo-ponad-2000-budynkiv

У російському кургані через протікання дамби затопило понад 2000 будинків

 • 20680 переглядiв

Понад 2 000 будинків було затоплено в Курганській області через витік на греблі, що призвело до евакуації жителів прилеглих районів.

У російському Кургані знову потоп. Через протікання на дамбі затопило понад 2000 будинків. За даними губернатора Курганської області Вадима Шумкова, мешканців прилеглих районів будуть евакуювати, передає УНН.

"Рівень води в Тоболі на низці ділянок перевищив максимум 1994 року. Ділянка дамби в створі Воронівки, вул. 2-а  Маячна, вул. Крупської, побудована 2014 року, відчуває велике гідравлічне навантаження внаслідок різкого підйому рівня води та відтаювання нижньої частини ґрунту, у зв'язку з чим проявляються протікання і відшарування.

- написав губернатор.

Деталі

Губернатор області закликав жителів прилеглих районів евакуюватися.

Раніше повідомлялося, що в області під воду повністю або частково пішли 2 090 житлових будинків, 3 380 дачних будинків, 5 низьководних мостів і 8 ділянок автодоріг.

Нагадаємо

Ще на початку квітня рівень води в річці Тобол наблизився до критичної позначки та сягнув майже 9 метрів - за добу вода піднялася на 3,5 метра і продовжувала швидко прибувати. У Курганській області теж оголошували про термінову евакуацію.

Тетяна Салганік

Новини Світу