u-rosiyi-pidtverdili-zbittya-il-20-siriyskimi-ppo

У міноборони РФ підтвердили збиття ІЛ-20 сирійськими ППО

 • 14088 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Російський військовий літак Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії, так як російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю. Про це повідомив у вівторок журналістам офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Він заявив, що в понеділок близько 22:00 мск чотири ізраїльських винищувача завдали удару керованими авіаційними бомбами по сирійським об'єктах в Латакії. Атака здійснювалася з боку Середземного моря. Це створило небезпечну ситуацію для кораблів і повітряних суден в цьому районі. Зокрема, поряд з місцем інциденту знаходилися французький фрегат Auvergne і заходив на посадку Іл-20.

"Іл-20, у якого ефективна відбиваюча поверхня на порядок більше, ніж у F-16, був збитий ракетою комплексу С-200", - сказав генерал, уточнивши, що на борту знаходилися 15 чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ заявило, що над Середземним морем зник російський Іл-20 під час атаки ізраїльтян на Латакию

При цьому офіційний представник російського військового відомства вказав, що ізраїльські льотчики не могли бачити російський літак, тому що він заходив на посадку.

Нагадаємо, співрозмовник CNN серед американських офіційних осіб, стверджує з посиланням на свої дані, що російський Іл-20, який зник увечері 17 вересня над Середземним морем, був збитий сирійською ППО. За його словами, останні намагалися зупинити атаку ізраїльської авіації в провінцію Латакія і випадково потрапили в російський літак.

Українські Національні Новини

Новини Світу