u-rosiyi-vse-navpaki-klimkin-vidreaguvav-na-zayavu-moskalkovoyi-schodo-deboshira-balukha

В Росії все навпаки: Клімкін відреагував на заяву Москалькової щодо "дебошира" Балуха

 • 8034 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомляє неправдиву інформацію стосовно поведінки українського політв’язня в Криму Володимира Балуха, оскільки після півроку голодування він просто не в змозі був вибивати двері в камері СІЗО. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у себе в Facebook, передає УНН.

“Володимир Балух не зазнав жорстокого побиття в Сімферопольському СІЗО. Вона, мовляв, усе сама перевірила. Водночас Москалькова твердить, що сам Балух поводиться негарно, зокрема, намагався виламати тюремні двері. Ви можете собі уявити, щоб людина, яка голодує 6 місяців, виламувала двері? Я ні!”, — написав міністр.

При цьому він нагадав, що роль омбудсмена — захищати людину від “системи”.

“Але схоже, що в Росії і тут усе навпаки”, — резюмував Клімкін.

Нагадаємо, вчора, 17 вересня, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що утримуваний у російському СІЗО в окупованому Криму український активіст Володимир Балух “порушує порядок у СІЗО”, і не підтвердила побиття українця.

Як повідомляв УНН, раніше з'явилась інформація, що українського активіста Володимира Балуха у сімферопольскому СІЗО вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися. Адвокат після цього намагався добитися зустрічі зі своїм підзахисним, однак його в СІЗО не пустили.

Балух оголосив 19 березня безстрокове голодування.

Після анексії Криму Балух вивісив у дворі свого будинку український прапор. ФСБ РФ затримала активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Українець свою провину не визнав.

У липні 2018 року Балуха засудили до 5 років ув'язнення.

Українські Національні Новини

Політика