u-rosiyi-zaveli-spravu-za-prityagnennya-do-vidpovidalnosti-i-zatrimannya-vishinskogo

У Росії завели справу за притягнення до відповідальності і затримання Вишинського

 • 9203 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації завів кримінальну справу за фактом притягнення до кримінальної відповідальності і затримання в Україні головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Відповідна інформація розміщена на сайті Следкому РФ, передає УНН.

"З урахуванням положень чинного законодавства, відповідно до якого іноземні громадяни, які вчинили злочин поза межами Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством у випадках, передбачених міжнародним договором Російської Федерації, якщо вони не були засуджені в іноземній державі, Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста і притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ст.144 КК РФ, ст.299 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

У Следкомі додали, що "в даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин цих злочинів і осіб, які підлягають притягненню до кримінальної відповідальності за вчинений щодо російського журналіста злочин".

Раніше в СБУ повідомили, що керівнику інформаційного ресурсу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

В СБУ повідомили, що спецслужба викрила мережу підконтрольних РФ медіаструктур, які використовувалися країною-агресором в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП