u-rosiyi-zayavili-pro-zastupannya-na-boyove-cherguvannya-s-400-v-okupovanomu-krimu

У Росії заявили про заступання на бойове чергування С-400 в окупованому Криму

 • 13436 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У Чорноморському флоті РФ заявили, що зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" в суботу заступлять на бойове чергування в районі мису Фіолент в Севастополі на анексованому Кримському півострові. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

У Росії анонсували урочисті заходи з приводу заступання на бойове чергування С-400. Очікується, що керувати заходами буде командувач ВПС і ППО Південного військового округу РФ генерал-лейтенант Віктор Севостьянов.

Заплановано висунення комплексу на позиції під прикриттям зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир С-1", ​​розгортання комплексу на позиції, дії розрахунків щодо приведення техніки в бойове положення, робота засобів виявлення, пише агентство.

За даними видання, на початку минулого року на бойове чергування в анексованому Криму заступив зенітно-ракетний полк Південного військового округу РФ, озброєний цими комплексами. Це, як ззазначається, були перші системи С-400, розміщені на півострові. Тоді ж повідомлялося, що два дивізіони С-400 повинні встати на бойове чергування в анексованому Криму на початку 2018 року. У Росії заявили, що випробування українських ракет становлять небезпеку для півострова.

Нагадаємо, Міноборони України відреагувало на дані про розміщення С-400 у Криму, вказавши, що Росія маніпулює свідомістю, заявляючи, що з боку України існує загроза жителям Криму і на тлі цього нарощує міжвидове озброєння свого військового угруповання на території окупованого півострова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП