u-rumunii-na-ostrovi-na-dunai-znaishly-frahmenty-drona-rumunske-minoborony-rozsliduie-intsydent

У Румунії на острові на Дунаї знайшли фрагменти дрона. Румунське Міноборони розслідує інцидент

 • 25532 переглядiв

Фрагменти безпілотного літального апарату (дрона) були знайдені в сільськогосподарській зоні на Великому острові Бреїла (Insula Mare a Brăilei) 28 березня, повідомляє Міністерство національної оборони Румунії.

Фрагменти, схоже, від літального апарату (дрона), були виявлені на сільськогосподарській території на Великому острові Бреїла (Insula Mare a Brăilei) на річці Дунай 28 березня, повідомили у Міністерстві національної оборони Румунії у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Фрагменти, які, схоже, походять від літального апарату (дрона), були виявлені на сільськогосподарській території на Великому острові Бреїла 28 березня 2024 року", - ідеться у повідомленні.

Міністерство національної оборони Румунії, як вказано, розслідує інцидент спільно зі спеціалізованими структурами системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки 29 березня 2024 року відповідно до конкретних оперативних процедур.

Нагадаємо

У ніч на 29 березня 2024 року армія рф завдала потужного ракетного-авіаційного удару "по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, застосувавши різні типи ракет та ударні БпЛА: усього – 99 засобів повітряного нападу", зокрема, і дронами. 84 повітряні цілі, у тому числі 58 безпілотників типу Shahed та 26 ракет, були знищені.

Довідково

Румунський повіт Бреїла, де лежить острів, знаходиться неподалік від території Молдови та України.