u-rumunii-za-uchasti-krain-nato-proidut-viiskovi-navchannia-morskyi-shchyt-24-u-yakykh-vizmut-uchast-moldova-i-hruziia

У Румунії за участі країн НАТО пройдуть військові навчання “Морський щит 24”, у яких візьмуть участь Молдова і Грузія

 • 34415 переглядiв

Понад 2200 військовослужбовців з 12 країн-членів і партнерів НАТО візьмуть участь у навчаннях "Морський щит - 24", що відбудуться в Румунії з 8 до 21 квітня і включатимуть морські і річкові операції в Чорноморському регіоні.

З 8 по 21 квітня у Румунії пройдуть навчання "Морський щит 24", у яких візьмуть участь 10 країн НАТО та Молдова і Грузія, які не є членами Альянсу. У навчаннях візьмуть участь понад 2200 військовослужбовців і 135 технічних засобів. Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії, передає УНН.

Деталі

Військово-морські сили Румунії організовують з 8 по 21 квітня багатонаціональні навчання "Морський щит 24", у яких візьмуть участь 12 держав-союзників і партнерів, зокрема Болгарія, Франція, Грузія, Греція, Італія, Велика Британія, Молдова, Нідерланди, Польща, Португалія, Туреччина та Сполучені Штати Америки. Також братимуть участь інші категорії військ румунської армії, а також структури системи національної оборони

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що понад 2200 військовослужбовців і 135 технічних засобів (27 морських і річкових суден, 17 літальних апаратів і 91 транспортний засіб і катер) будуть тренуватися в Чорному морі, в прибережній зоні, на річці і в дельті Дунаю для виконання завдань по боротьбі з незаконною діяльністю, а також будуть відпрацьовуватися навички морських та річкових операцій, морський та річковий контроль, пошук та порятунок на морі, допомога судну, що зазнає аварії, та забезпечення безпеки критичної інфраструктури.

Зазначається, що вперше такі навчання відбулися у 2015 році.

Нагадаємо

22 січня розпочалися найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024 ("Непохитний захисник"). У навчаннях, які триватимуть до кінця травня, будуть задіяні близько 90 тисяч людей.