u-sankt-peterburzi-zatrimali-aktivistiv-z-ukrayinskim-praporom

У Санкт-Петербурзі затримали активістів з українським прапором

 • 10336 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Під будівлею Петроградського районної суду Санкт-Петербурга затримали трьох активістом, які тримали український влаг і плакат на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомляє ОВД-Інфо, передає УНН.

Активісти Ольга Смірнова, Марія Кожеватова і Асан Мумджі стали біля будівлі Петроградського суду, де мав відбутися суд над активістом "Демократичного Петербурга" Всеволодом Нелаєвим, з українським прапором і плакатом на підтримку Олега Сенцова. Поліцейські затримали всіх трьох за "порушення федерального закону про публічні заходи".

Як повідомляється, Всеволод Нелаєв був затриманий вчора під час пікету на підтримку Сенцова. Але причиною затримання стала участь Нелаєва у першотравневій ході.

Затриманих активістів доставили у відділ поліції Петербурга. О.Смірнову відпустили з поліції без складання протоколу. М.Кожеватову і А.Мумджі залишають у відділі. На них, за даними ЗМІ, складають протоколи за фактом повторного порушення порядку проведення публічного заходу.

Як повідомляв УНН, влада Москви відмовила в проведенні акції на підтримку Сенцова.

Українські Національні Новини

Суспільство