u-sap-rozpovili-pro-viyavlenu-u-sebe-proslushku

У САП розповіли про виявлену у себе "прослушку"

 • 9842 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Сьогодні 19.09.2018 Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою у внутрішньому дворі вкотре виявлено незаконно встановлені засоби негласного зняття інформації працівниками НАБ України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу САП.

Окрім того, поряд, з адміністративним приміщенням був виявлений автомобіль марки Ford АА2564МВ. В якому перебували працівники НАБ України здійснюючи незаконні оперативно-технічні заходи. Відповідний автомобіль було заблоковано працівниками Національної поліції України та УДО України, з метою проведення невідкладних слідчих та процесуальних дій.

"Для того, щоб врятувати співробітників від викриття, від виявлення незаконних та незареєстрованих засобів заняття інформації був використаний силовий підрозділ НАБ України, який використовуючи вогнепальну зброю, застосував насильство щодо працівників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій. В ході вказаних подій працівниками НАБ України було здійснено наїзд на інших працівників правоохоронних органів, спричинено тілесні ушкодження, пошкоджено майно громадян", - сказано у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ спростувало інформацію про затримання детективів за "жучки у кабінеті" Холодницького

За вказаними подіями розпочато ряд кримінальних проваджень щодо вчинення тяжких службових злочинів, злочинів проти життя та здоров’я.

Нагадаємо, раніше у середу заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив УНН інформацію про те, що у САП хотіли поставити прослуховувальний пристрій. Відповідаючи на запитання про те, чи підтверджується інформація, що співробітники НАБУ хотіли встановити у нього новий жучок, Холодницький сказав: "Не в мене, а в САП".

Як повідомляв УНН, у березні у ЗМІ з'явилася інформація, що в кабінеті керівника САП Назара Холодницького знайшли "прослушку" - апарат, який нібито був прикріплений до акваріума у столі антикорупційного прокурора. У медіа були повідомлення, що "прослуховування" нібито могли встановити співробітники НАБУ за згодою Генпрокурора.

Пізніше Генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ і НАБУ дійсно проводять слідчі дії щодо Холодницького.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП