u-sbu-povidomili-pro-prichini-obshukiv-u-ria-novosti-ukraina

У СБУ повідомили про причини обшуків у "РИА Новости-Украина"

 • 44025 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Підставою для обшуків у "РИА Новости-Украина" стало проведення пропагандистської діяльності задля виправдання анексії Криму та підтримка дій терористичних організацій "ЛНР/ДНР" керівником інформагентства Кирилом Вишинським. Про це сьогодні сказав на брифінгу заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, передає УНН.

За словами В.Кононенка, Вишинський зареєстрував низку юросіб, в тому числі, ТОВ "Інтер селект", яка діє під брендом "РИА Новости-Украина".

"Така форма побудови була застосована свідомо для того, щоб приховати як і механізми фінансування, які йшли з Росії", - уточнив він.

"Установлено та задокументовано про те, що навесні 2014 року Вишинський отримав завдання виїхати до АРК для проведення підривних інформаційних акцій. Саме він і підконтрольні йому журналісти виготовляти там матеріали, які виправдовували анексію Криму, а також приєднання Криму до Росії. Саме за цю діяльність Вишинський нагороджений державною нагородою РФ, закритим указом президента Росії, медаллю "за повернення Криму", - наголосив він.

Повернувшись до Києва Вишинський на чолі ще кількох журналістів розгорнув активну діяльність з підтримки терористичних організацій "ЛНР/ДНР".

"У центрі Києва виготовлялися документи про те, як ЗСУ обстрілюють мирний Донбас, про інші неправомірні дії тощо. За це пан Вишинський отримував стабільне фінансування щомісячно 53 тис. євро для проведення цієї діяльності", - сказав він.

Кононенко зазначив, що кошти спочатку направлялися з Росії в Сербію, а потім надходили в Україну, де розподілялися Вишинським між структурами й особами, які були залучені до протиправної діяльності.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

Поки тільки вирішується питання про затримання керівника офісу "РИА Новости-Украина".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП