u-slovachchini-poboyuyutsya-achs-z-polschi-ta-ukrayini

У Словаччині побоюються АЧС з Польщі та України

 • 8254 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Міністерство сільського господарства і розвитку сільської місцевості (SPPK) Словаччини має вжити термінових заходів щодо запобігання проникнення вірусу АЧС в країну. Про це заявили в Словацькій сільськогосподарської та харчової палаті, передає УНН з посиланням на Professional Pig Community .

Повідомляється, що Африканська чума свиней загрожує території Словацькій Республіці з Чехії, Польщі та України.

У зв'язку з цим, пропонується зменшити кількість диких кабанів на 90%.

"Щоб уникнути будь-якої пандемії, ми повинні зменшити дику фауну до найнижчого рівня", - вважає Президент Мисливської комісії "OPK Humenné" Ярослав Дутко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі через АЧС планують знищити 90% диких кабанів

Ще 10 січня Міністерство сільського господарства і розвитку сільської місцевості Словацької Республіки видало спеціальний дозвіл на полювання на диких тварин.

Однак, на думку SPPK, цього недостатньо, і дії повинні бути більш рішучими.

Нагадаємо, через поширення АЧС в Польщі Україна прийняла рішення обмежити імпорт польської свинини.

Польща на таке крок відреагували з подивом, оскільки переконана, що саме Україна стала джерелом поширення хвороби свиней на їх території.

Також нагадаємо, в серпні минулого року в Польщі вирішили побудувати паркан на кордоні з Україною через епідемію АЧС. Таким чином польська влада планує захистити своїх фермерів від вірусу і заощадити півмільярда євро на боротьбу з хворобою.

Коментуючи рішення польської влади, нардеп Сергій Тригубенко назвав його вироком для вітчизняної Держпродспоживслужби.

"Виходить, що полякам безпечніше витратити мільйони доларів, щоб побудувати між нами паркан, ніж розраховувати на партнерство і взаємні зусилля в боротьбі з африканською чумою ... Як на мене, то таку заяву міністерства сільського господарства Польщі - це просто "вердикт", винесений нашим чиновникам за бездіяльність", - зазначив він.

Українські Національні Новини

Новини Світу