u-spravi-pro-tragediyu-na-shakhti-stepova-dvom-osobam-ogolosili-pidozru

У справі про трагедію на шахті "Степова" двом особам оголосили підозру

 • 7765 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, які здійснють досудове розслідування факту загибелі працівників на шахті “Степова” державного підприємства “Львіввугілля”, повідомлено про підозру ще двом особам, передає УНН з посиланням на прокуратуру львівської області.

"Цьогоріч у січні ще двом керівникам дільниць та гірничому майстру, які не забезпечили належну роботу систем контролю метано-газової суміші, відповідне вентилювання дільниці шахти, не вивели працівників із небезпеки, а також не вжили заходів до знеструмлення дільниці, повідомлено про підозру за ст.272 КК України. До вказаних осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено від посад," - йдеться в повідомленні.

Так, у ході подальшого розслідування в провадженні буде надана оцінка діям інших працівників підприємства, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення. Наразі триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр доручив А.Авакову притягнути до кримінальної відповідальності винних у вибуху на шахті "Степова"

За висновками судової гірничо-технічної експертизи, причинами нещасного випадку стали незадовільний технічний стан вентиляційного та електромеханічного обладнання, що призвів до скупчення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші та став причиною вибуху.

У прокуратурі нагадали, що у грудні 2017 року майстру дільниці вказаного підприємства, який на той час обіймав посаду виконуючого обов’язки заступника директора з охорони праці шахти, вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

Йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час, а також відсторонено від займаної посади.

Як повідомляв УНН, 2 березня 2017 року о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 “Степова” ВАТ “Львіввугілля” на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх було піднято на поверхню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП