u-ssha-v-panitsi-skupovuyut-zbroyu-pered-inavguratsiyeyu-baydena-magazini-ne-vstigayut-zapasatisya

У США в паніці скуповують зброю перед інавгурацією Байдена: магазини не встигають запасатися

 • 20317 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Побоювання з приводу посилення заходів контролю над обігом вогнепальної зброї в США з боку нової адміністрації Джозефа Байдена стимулюють продажі вогнепальної зброї в країні - пістолети Glock і напівавтоматична зброя розлітаються з полиць і навіть розпродаються в деяких магазинах. Про це пише Forbes і Independent, передає УНН.

Серед передвиборних обіцянок обраного президента Джо Байдена було покласти край насильству із застосуванням вогнепальної зброї, у тому числі заборонити штурмову зброю (assault weapon - термін, який використовується у США для означення деяких видів вогнепальної зброї, що зазвичай включає у себе напівавтоматичну вогнепальну зброю), закрити лазівки в перевірках інформації про зброю, обмежити накопичення зброї і покласти край онлайн-продажу вогнепальної зброї.

Як повідомляє Forbes, саме це очікуване обмеження підживлює продажі вогнепальної зброї, які наразі вже перебувають на високому рівні через пандемію коронавірусу.

Менеджер одного з магазинів зброї в Каліфорнії Даніель Джеймс сказала виданню: "Ми продаємо багато штурмових гвинтівок... Багато людей стурбовані забороною штурмової зброї, про яку, як ми чули, говорили обраний президент і віце-президент".

Пістолети Glock продаються так швидко, що, як зазначила менеджер Poway Weapons & Gear в Каліфорнії, в магазині не можуть запастися ними на складі.

За її словами, в її магазині за тиждень було продано 192 одиниці Glock 19, також дуже популярні 9-мм патрони.

"Люди візьмуть все, що зможуть, бо запаси настільки обмежені. Якби у мене зараз було мільйон патронів калібру 9 мм, я б продала їх за два дні", - зазначила менеджер магазину.

Дійсно, не тільки Байден, чий погляд на контроль над вогнепальною зброєю стурбував любителів зброї, а й обраний віце-президент Камала Харріс вже давно підтримує більш суворі закони про контроль над зброєю, зазначає Independent.

Додамо, у США 3 листопада 2020 року відбулися загальні вибори. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування, згідно з якими Байден стане новим главою держави. Інавгурація обраного президента пройде на сходах Капітолія 20 січня.

Раніше при затвердженні підсумків виборів в США в Конгресі — у приміщенні Капітолію виникли безпрецедентні для американської історії заворушення під час штурму прихильниками Трампа будівлі. У результаті подій загинуло кілька людей.

ФБР заявляло про погрози насильством напередодні інавгурації Байдена.

У Вашингтоні готуються до інавгурації Джо Байдена і, щоб уникнути заворушень, до міста стягнули понад 20 тис. солдатів Національної гвардії, встановили барикади та обнесли будівлю Конгресу металевим парканом із колючим дротом.

Українські Національні Новини

Новини Світу