u-ssha-v-richnitsyu-inavguratsiyi-trampa-proyshli-bagatotisyachni-protesti-cnn

У США в річницю інавгурації Трампа пройшли багатотисячні протести - CNN

 • 10253 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Десятки тисяч людей в США беруть участь в маніфестаціях проти політики президента США Дональда Трампа в суботу, в річницю його інавгурації, передає УНН з посиланням на трансляцію телеканала CNN.

Демонстрації проходять у десятках міст. Найбільші - в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Чикаго, Денвері. Маніфестанти невдоволені посиленням імміграційної політики адміністрацією Трампа, а також її ініціативами щодо обмеження фінансування абортів.

На вулиці вийшли також учасники руху проти сексуального насильства, які об'єдналися під хештегом #MeToo. Вони, зокрема, закликають до прийняття більш активних заходів для захисту жінок від домагань та дискримінації на робочому місці. У демонстраціях беруть участь представники широкого кола громадських організацій, в тому числі виступаючих на підтримку іммігрантів і сексуальних меншин.

Багато протестувальників висловлюють стурбованість тимчасовим припиненням роботи американського федерального уряду. Вони звинувачують в події адміністрацію Трампа.

Нагадаємо, рівно опівночі з п’ятниці на суботу (07:00 за київським часом) закінчився термін дії прийнятої у кінці грудня 2017 року резолюції про тимчасове фінансування федеральних міністерств і відомств, тепер вони будуть змушені припинити виконувати ряд своїх функцій через відсутність коштів, так як повноцінний бюджет на 2018 рік не прийнятий.

Українські Національні Новини

Новини Світу