u-ssha-vigotovlyat-figurki-volodimira-zelenskogo-chastinu-viruchenikh-koshtiv-vidpravlyat-na-dopomogu-ukrayini

У США виготовлять фігурки Зеленського. Частину виручених коштів відправлять на допомогу Україні

 • 470208 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Американська компанія FCTRY, яка спеціалізується на дизайні продуктів, запустила кампанію зі збору коштів на сайті Kickstarter на виготовлення фігурок президента України Володимира Зеленського. З кожної проданої фігурки 1 долар йтиме на допомогу Україні, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата

"У кампанії ми представили його, як "неймовірний герой", - сказав креативний директор FCTRY Джейсон Файнберг.

"На цей момент він є ідеальним лідером, це надихаючий персонаж. У нього є справжня сила, яка проявляється, але вона скромна, і він є начебто протилежністю всьому, що ми звикли асоціювати з політикою", - додав він.

Деталі

Наразі команда FCTRY виготовила глиняний прототип фігурки Зеленського заввишки 15 сантиметрів. Проєкт є частиною тривалої співпраці з художником із Сіетла Майком Лівіттом, який спеціалізується на скульптурній карикатурі, йдеться в описі продукту на Kickstarter. Фігурки планують виробляти з пластику на одному з китайських підприємств.

З кожної проданої фігурки FCTRY планують надіслати 1 долар до організації "Save the Children", які допомагають українським біженцям харчами та медичною допомогою на пунктах пропуску в Румунії, Польщі та Литві.

Команді FCTRY вдалося досягти мети у 30 000 доларів лише за три години, наразі зібрано 124 204 долари на втілення проєкту.

Раніше

Перший в Україні NFT-музей війни зібрав понад 1 000 000 для допомоги ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство