u-ssha-zaboronili-6-kitayskim-kompaniyam-kupuvati-amerikanski-tekhnologiyi-bez-dozvolu-uryadu

У США заборонили 6 китайським компаніям купувати американські технології без дозволу уряду

 • 700509 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Міністерство торгівлі США заборонило шести китайським компаніям, пов'язаним з аерокосмічними програмами китайської армії, купувати американські технології без дозволу уряду, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Заборона була впроваджена після того, як минулого тижня над США пролетіла китайська повітряна куля. Цей літальний об'єкт підозрюють у проведенні стеження. Такий аспект достатньо посилив політичну напруженість між країнами.

У перелік компаній увійшли ті, котрі підтримують «зусилля китайського уряду з модернізації, зокрема ті, які пов'язані з аерокосмічними програмами, включаючи дирижаблі та повітряні кулі, а також пов'язані з ними матеріали та компоненти, що використовуються Народно-визвольною армією (НВАК) для розвідки», — повідомило Міністерство торгівлі США.

Тепер наступні компанії не зможуть купувати американські технології без дозволу уряду: Beijing Nanjiang Aerospace Technology, China Electronics Technology Group Corporation, Dongguan Lingkong, Eagles Men, Tian-Hai-Xiang Aviation Technology та Shanxi Eagles Men Aviation Science and Technology Group.

Включення компаній до «Списку організацій» Міністерства торгівлі США надсилає «чіткий сигнал компаніям, урядам та іншим зацікавленим сторонам у всьому світі про те, що компанії у списку становлять загрозу національній безпеці», — йдеться у заяві Міністерства торгівлі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай відмовив США у зідзвоні після збиття китайської повітряної кулі-шпигуна

Українські Національні Новини

Новини Світу