u-ssha-zapidozrili-fifa-mok-i-nizku-inshikh-sportivnikh-organizatsiy-v-koruptsiyi

У США запідозрили ФІФА, МОК і низку інших спортивних організацій в корупції

 • 6197 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Уряд США надіслав декілька запитів про інформацію, яка стосується низки міжнародних спортивних організацій, серед яких Міжнародна федерація футболу (ФІФА) та Міжнародний олімпійський комітет (МОК), яких підозрюють у причетності до корупції. Про це йдеться в статті видання The New York Times, передає УНН.

Журналісти ознайомилися з однією із судових повісток, направлених у зв'язку з перевіркою. Справою займаються Генеральна прокуратура США і прокуратура Східного округу штату Нью-Йорк, йдеться в матеріалах.

Слідчих, зокрема, цікавлять Міжнародна федерація футболу (ФІФА), Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, а також Національний олімпійський комітет (НОК) США.

За даними газети, влада США підозрює спортивні організації у ймовірному вимаганні, шахрайстві та легалізації доходів від незаконної діяльності, які можуть стосуватись вибору міст для проведення міжнародних змагань.

Слідчі приділяють особливу увагу, зокрема, чемпіонатам світу з легкої атлетики, які мають пройти в катарській столиці Досі в 2019 році і в американському місті Юджин (штат Орегон) в 2021 році.

Зазначається також, що слідчих цікавить компанія Helios Partners, яка, ймовірно, сприяла Росії в отриманні права на проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року, а також чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Як повідомляв УНН, Україна веде переговори з футбольними федераціями та фанатськими організаціями про можливість бойкотування чемпіонату світу з футболу, який відбудеться 2018 року в Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу