u-ssha-zapidozrili-kim-chen-ina-v-sprobakh-zmovchati-pro-sekretni-yaderni-obyekti

У США запідозрили Кім Чен Ина в спробах приховати дані про секретні ядерні об'єкти

 • 7868 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Американські спецслужби вважають, що Північна Корея в останні місяці збільшила виробництво ядерного палива на декількох секретних об'єктах, і лідер КНДР Кім Чен Ин може спробувати приховати дані про ці об'єкти в прагненні отримати більше поступок в ядерних переговорах з адміністрацією президента США Дональда Трампа. Про це з посиланням на джерело у владних структурах США повідомляє NBC News, передає УНН.

Інформація розвідки, схоже, суперечить почуттям, висловленим президентом Дональдом Трампом, який після свого історичного саміту з Кім Чен Ином 12 червня написав у Twitter, що "ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує", пише видання.

Як зазначається, аналітики ЦРУ та інших розвідувальних органів не бачать цього, про що заявляють більше десятка американських чиновників, знайомих з ситуацією. Вони бачать, що північнокорейський режим позиціонує себе так, щоб отримати будь-яку поступку, яку може, від адміністрації Трампа, при цьому чіпляючись за ядерну зброю, яка, на його думку, має важливе значення для виживання, відзначає видання.

В останні місяці, навіть коли обидві сторони зосередилися на дипломатії, Північна Корея активізувала виробництво збагаченого урану для створення ядерної зброї, відзначили п'ять американських чиновників, посилаючись на свіжі дані розвідки.

У той час як північнокорейці припинили ракетні і ядерні випробування, "немає ніяких доказів того, що вони скорочують (ядерні - ред.) запаси або що вони зупинили виробництво... Є абсолютно однозначні докази того, що вони намагаються обдурити США", - сказав один з американських чиновників.

Зазначено, що вже довгий час є інформація, що в Північній Кореї є принаймні один серкетний об'єкт для збагачення ядерного палива, крім Йонбьона, основного ядерного об'єкта.

Раніше The Guardian повідомляв, що КНДР продовжує модернізацію ядерного реактора незважаючи на обіцянки США.

Українські Національні Новини

Новини Світу