u-tabori-bilya-mosula-stalosya-masove-otruyennya-bizhentsiv

У таборі біля Мосула сталося масове отруєння біженців

 • 8208 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У таборі для переміщених осіб "Хассан Шам U2" біля іракського міста Мосул сталося масове отруєння. Постраждали щонайменше 750 людей, двоє з них – жінка і дівчинка – померли. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Іраку Аділя Хамуд, передає УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Отруєння відбулося під час спільної трапези, якою біженці відзначали завершення посту Рамадан. 300 осіб зараз перебувають у критичному стані.

Їжа для трапези була приготовлена в одному з ресторанів у місті Ербіль і доставлена до табору благодійною організацією з Катару. В агентстві ООН у справах біженців зазначають, що наразі відомо, на якому етапі приготування, пакування чи транспортування їжа була отруєна.

У таборі "Хассан Шам U2" проживають понад шість тисяч людей, які залишили свої домівки в Мосулі через операцію зі звільнення міста від бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава". 

Як повідомляв УНН, наприкінці травня підрозділи іракської армії розпочали наступ на останній бастіон "Ісламської держави" в західній частині Мосула.

Українські Національні Новини

Новини Світу