u-tabori-viktoriya-povtorno-prosiyuyut-reshtki-zgarischa

У таборі "Вікторія" повторно просіюють рештки згарища

 • 13643 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 12 вересня. УНН. За чотири дні до роковин на згарищі у таборі "Вікторія" проводяться слідчі дії. Про це кореспонденту УНН повідомила адвокат потерпілих Тетяна Сягровець.

Протягом трьох днів експерти повністю пересіють залишки згорілого корпусу, аби знайти можливі рештки дітей, які були виявлені тут в липні цього року членами Естонського Міжнародного інституту експертиз.

"Загалом було знайдено 56 фрагментів кісток, декілька зубів, фрагменти щелепи. Візуально знайдені рештки, схожі на дитячу щелепу, зуби. Остаточний висновок можна робити після отримання результатів експертизи", - зазначила Сягровець.

За словами правозахисника, повністю пересіяти згарище повинні були ще у вересні минулого року. Але ніхто не зробив цього, і сьогодні навіть важко сказати, хто винен у цьому, бо всі процесуальні дії виконувалися згідно з законом. Після пересіювання згарища залишки згорілого корпусу розберуть, а на його місці батьки планують встановити капличку.

Нагадаємо, нині справу розглядають у кількох судах Одеси. Шестеро осіб, а саме: керівництво табору, представники ДСНС, а також посадовці міської ради перебувають у статусі підозрюваних, а розслідування проводиться у кількох напрямках.

Як повідомляв УНН, пожежа у дитячому таборі "Вікторія" сталася у вересні 2017 року. Внаслідок неї загинули троє дітей. 

Батько загиблої дівчинки Олексій Мазур звернувся до суду із заявою про проведення повторної незалежної експертизи будівлі табору. Група міжнародних фахівців під час просіювання згорілих уламків будівлі виявила рештки кісток

Українські Національні Новини

Кримінал та НП