u-tbilisi-na-mitynhu-proty-zakonu-pro-inoahentiv-zatrymaly-14-liudei-odyn-pravookhoronets-postrazhdav

У Тбілісі на мітингу проти закону "про іноагентів" затримали 14 людей, один правоохоронець постраждав

 • 21722 переглядiв

У Тбілісі під час мітингу проти запропонованого грузинським парламентом закону про "іноземних агентів" було затримано 14 людей, а один співробітник правоохоронних органів отримав поранення.

У Тбілісі напередодні були затримані 14 учасників акції проти "закону про іноагентів", який обговорює грузинський парламент. Один правоохоронець звернувся за меддопомогою. Про це у понеділок ввечері повідомило МВС Грузії , передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, у Тбілісі в районі будівлі парламенту для охорони громадського порядку протягом кількох годин були мобілізовані співробітники підрозділів МВС. 

"Внаслідок насильницьких дій мітингувальників постраждав один співробітник МВС, якому надали відповідну медичну допомогу", - йдеться у заяві. 

Зазначається, що правоохоронці неодноразово закликали організаторів та учасників мітингу підкорятися вимогам представників МВС, не перевищувати встановлені законом межі свободи зібрань. 

У заяві МВС Грузії йдеться, що учасники мітингу порушували громадський порядок, чинили опір працівникам правоохоронних органів та словесно ображали їх, внаслідок чого поліцейськими затримано 14 людей.

Нагадаємо

Тисячі людей протестували у Тбілісі проти запропонованого закону про "іноземних агентів", перекриваючи рух і мітингуючи біля парламенту.

Крім того, вранці 15 квітня на засіданні юридичного комітету парламенту Грузії лідер партії "Громадяни" Алеко Елісашвілі вдарив лідера парламентської більшості Мамуку Мдінараддзе, який представляв депутатам законопроект "Про прозорість іноземного впливу". 

Тетяна Краєвська

Новини Світу