u-tunisi-areshtuvali-pleminnika-i-dvokh-povyazanikh-z-pidozryuvanim-u-napadi-v-berlini

У Тунісі арештували племінника і двох пов'язаних з підозрюваним у нападі в Берліні

 • 6834 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У Тунісі заарештували племінника підозрюваного у берлінському нападі, коли вантажівка в'їхала у натовп на різдвяному ярмарку, і двох інших підозрюваних джихадистів, які "пов'язані" з туніським нападником Анісом Амрі. Про це з посиланням на заяву МВС країни в суботу повідомляє AFP, передає УНН.

У заяві сказано, що троє підозрюваних, у віці від 18 до 27 років, були затримані в п'ятницю і були членами "терористичного осередку,.. пов'язаного з терористом Анісом Амрі".

Не було вказано жодного прямого зв'язку між підозрюваними і нападником з Берліну.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що А.Амрі відправив гроші своєму племіннику і запропонував йому поклястися у вірності угрупованню "Ісламська держава".

"Один з членів осередку є сином сестри терориста (Амрі) і  під час слідства він зізнався, що він був в контакті зі своїм дядьком через (службу обміну повідомленнями) Telegram", - йдеться у заяві.

А.Амір нібито закликав свого племінника прийняти джихадистську "ідеологію "такфірізму", додали у поліції.

Племінник також розповів слідчим, що А.Амрі "послав йому гроші через пошту,.. щоб він міг приєднатися до нього в Німеччині", - йдеться в заяві.

Як зазначається, племінник сказав, що його дядько був "принцом" або лідером джихадистської групи, що базується в Німеччині, і був відомий як "Абу Валаа".

А.Амрі був застрелений після того, як витягнув пістолет і стріляв у двох італійських поліцейських, які зупинили його для перевірки в п'ятницю недалеко від залізничної станції Сесто-Сан-Джованні в Мілані.

Він легко поранив одного з поліцейських, перш ніж його вбив інший.

Туніське МВС не уточнило, де були заарештовані троє підозрюваних, але повідомило, що "терористичний осередок" був "активним" між Фушаною на півдні Тунісу і Услатією, рідному місті сім'ї А.Амрі в центральному Тунісі.

Нагадаємо, у центрі Берліна вантажівка в’їхала в натовп людей біля різдвяного базару, 12 людей загинули, серед них - українець.

Українські Національні Новини

Новини Світу