u-turechchini-bushuye-naypotuzhnisha-za-500-rokiv-povin

У Туреччині бушує найпотужніша за 500 років повінь

 • 23925 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У столиці Туреччини сталася найпотужніша за останні 500 років повінь. В районі Мамак через проливні дощі кілька вулиць перетворилися на потоки води, які зносили машини. Постраждали щонайменше шестеро осіб, загиблих немає. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

У деяких кварталах міста селеві потоки зносили автомобільну техніку. У результаті стихії пошкоджено або втрачено безповоротно близько сотні машин.

Крім автомобілістів постраждала одну з будівель: від потоку води обрушився кут житлового будинку і вода наповнила всю квартиру на першому поверсі.

Метеорологи очікують продовження опадів найближчими днями.

Крім того, в провінції Ширнак на південному сході країни 12 школярів постраждали від удару блискавки. Вона вдарила в дерево, під яким діти влаштували пікнік, і воно впало, повідомляє газета Daily Sabah.

Нагадаємо, у вересні 2009 року найпотужніша за останні 80 років повінь сталася в Стамбулі.

Потужні селеві потоки, що утворилися в результаті проливних дощів, паралізували життя в ряді районів в європейській частині Стамбула.

Багато автомагістралей, в тому числі окружна дорога, яка веде в міжнародний аеропорт імені Ататюрка, були затоплені.

Рівень води подекуди сягав чотирьох метрів. Прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган повідомив, що число жертв повеней в Стамбулі і провінції Текірдаг на північному заході країни склало 30 осіб.

Раніше повідомлялося про сотні тисяч постраждалих від повені в Кенії.

Українські Національні Новини

Новини Світу