u-turechchini-ogolosili-natsionalnu-mobilizatsiyu-proti-terorizmu

У Туреччині оголосили національну мобілізацію проти тероризму

 • 6836 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу закликав громадян до мобілізації для боротьби з тероризмом, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Я оголошую національну мобілізацію проти всіх терористичних організацій", незалежно від їх назв, ідеологій і методів, заявив Р.Ердоган.

За словами президента країни, всі, у кого є будь-яка інформація про діяльність таких організацій, повинні негайно повідомити її органам безпеки. Ті, в свою чергу, зобов'язані боротися з терористами усіма засобами, які дозволяє закон. Держава і народ не залишать терористам "повітря, щоб зітхнути", підкреслив Р.Ердоган.

Він також перерахував організації, з якими слід боротися в першу чергу - це заборонена в Туреччині "Робоча партія Курдистану" (РПК), угруповання "Ісламська держава", лівоекстремістська "Революційна партія - фронт національного звільнення" (DHKP-C), а також "Терористична організація фетхуллахістов" (FETÖ) - ймовірна таємна організація під керівництвом ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, яку влада Туреччини вважає відповідальною за спробу військового перевороту в країні в липні 2016 року.

Виступ Р.Ердогана відбувся через чотири дні після того, як увечері 10 грудня біля стадіону футбольного клубу "Бешикташ" в центрі Стамбула був здійснений подвійний теракт, в результаті якого загинули 44 людини, в тому числі 37 поліцейських, і більше 150 людей були поранені. Відповідальність за теракт взяла на себе угруповання "Соколи свободи Курдистану", що відкололася від РПК.

Українські Національні Новини

Новини Світу