u-turechchyni-zatrymaly-36-pidozriuvanykh-u-zviazkakh-iz-id

У Туреччині затримали 36 підозрюваних у зв'язках із ІД

 • 26229 переглядiв

Туреччина затримала 36 підозрюваних у кількох містах за підозрою у зв'язках з ІДІЛ, зокрема у фінансуванні, постачанні медикаментів, володінні нелегальною зброєю та документами.

Спецслужби Туреччини затримали 36 осіб, підозрюваних у зв'язках з "Ісламською державою" (ІД). Як повідомив глава МВС Туреччини Алі Ерлікая в соцмережі X, затримання проводилися в Стамбулі, Ізмірі, Кайсері та Ескішехірі, передає УНН.

Деталі

За даними правоохоронних органів, у Стамбулі було затримано 15 підозрюваних. За версією слідства, вони надсилали гроші особі, пов'язаній з терористичними організаціями. У Кайсері затримали п'ятьох людей, які постачали ліки поранених і пов'язані з терористами-смертниками. За аналогічні дії в Ізмірі затримано 14 осіб, в Ескішехірі - 2.

За словами Алі Єрлікая, під час антитерористичної операції було вилучено дробовики, пістолети, які зберігаються без дозволу та документів, "велику кількість іноземної валюти та турецьких лір".

Антитерористичні операції проводяться у Туреччині регулярно. 31 березня МВС країни повідомляло про затримання 51 підозрюваного у зв'язках з ІД (визнано терористичною та заборонено в Росії). Операція проводилася у 21 провінції.

ІДІЛ погрожує терактами під час матчів Ліги чемпіонів, на стадіонах посилили безпеку 09.04.24, 16:16 • [views_0]