u-varshavi-ukraintsi-vyshykuvalysia-u-dovhi-cherhy-u-tsentri-vydachi-pasportiv-problemy-z-dokumentamy-vynykly-u-cholovikiv

У Варшаві українці вишикувалися у довгі черги у центрі видачі паспортів: проблеми з документами виникли у чоловіків

 • 93982 переглядiв

У центрах видачі паспортів у Варшаві чоловіки стоять у довжелезних чергах через обмеження на видачу документів українцям призовного віку, в той час як для дітей і жінок послуги залишаються доступними.

У мережі сьогодні з’явилося відео з одного з центрів видачі паспортів у Варшаві, де утворилися величезні черги з чоловіків, передає УНН.

Телеграм-канал ТРУХА повідомляв, що у мережі пишуть, що чоловікам не видають готові документи, оскільки "не працює система". Однак для дітей і жінок таких обмежень немає.

Контекст

Раніше ЗМІ, посилаючись на лист з підписом першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги, писали, що починаючи з 23 квітня чоловікам призовного віку буде припинено надання послуг у консульствах України. Буде можливо лише оформити документи для повернення в Україну. 

Згодом міністр закордонних справ України  Дмитро Кулеба доручив вжити заходів щодо чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо порядку отримання консульських послуг  із наближенням до вступу в дію закону щодо посилення мобілізації та після набрання ним чинності.