u-vertoloti-scho-vpav-bilya-norvegiyi-ymovirno-letili-vcheni

У вертольоті, що впав біля Норвегії, ймовірно, летіли вчені

 • 8022 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У російському вертольоті, що зазнав аварії біля біля архіпелагу Шпіцберген (Норвегія), могли знаходиться співробітники Арктичного і Антарктичного науково-дослідного інституту, повідомляє УНН з посиланням на "Газета.Ru".

Видання повідомляє, що керівництво НДІ Арктики і Антарктики перевіряє чи були на борту вертольота, що впав в море біля архіпелагу Шпіцберген члени постійної наукової експедиції Олег Голованов, Микола Фадєєв і Максим Каулом.

"Наші люди працюють на Шпіцбергені, ми з'ясовуємо, що трапилося. Експедиція постійно базується в селищі Баренцбург. На архіпелазі працює близько 10 наших співробітників. Це комплексна експедиція, на архіпелазі працює Російський науковий центр, що складається з 12 організацій, виконується міжвідомча програма, в рамках якої виконується 29 заходів: гідрологія, вивчення атмосфери і т.д. - комплексне вивчення природного середовища в зв'язку з кліматичними змінами. Експедиція цілорічна, супроводжують людей туди як повітряним шляхом, так і морським", - заявив директор Арктичного і Антарктичного науково-дослідного інституту Олександр Макаров.

Як повідомив УНН, на півночі Норвегії впав російської вертоліт, на борту якого перебувало вісім осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу