u-virmeniyi-ogolosili-pro-revolyutsiyu-zatrimali-vzhe-59-lyudey

У Вірменії оголосили про революцію: затримали вже 59 людей

 • 11502 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Поліція вірменської столиці Єревана повідомляє про затримання станом на 11:30 за київським часом 59 мітингувальників. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

У поліції Єревана повідомили, що затриманих звинувачують в адміністративних правопорушеннях.

Раніше повідомляли про 29 затриманих, серед яких, зокрема, син опозиційного депутата парламенту Нікола Пашиняна, який очолює протест проти призначення колишнього президента Сержа Саргсяна прем’єр-міністром країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Вірменії готова застосувати спецзасоби для розгону мітингу

Сам Пашинян 17 квітня заявив, що починається "народна, ненасильницька оксамитова революція".

"Офіційно заявляю, що в країні революційна ситуація", – сказав він.

У парламенті Вірменії - національних зборах - об 11 годині за Києвом стартувало спеціальне засідання, на якому мають обговорити кандидатуру екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на посаду прем’єр-міністра і провести голосування з цього приводу.

Засідання парламенту Вірменії проходить в умовах, коли тисячі громадян перекривають вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Сержа Саргсяна прем’єром. Після конституційних змін 2015 року прем’єр-міністр стає найвпливовішим чиновником у Вірменії. Опозиційні групи вважають, що реформа була проведена для того, щоб Серж Саргсян зміг залишитися при владі після завершення його президентського терміну.

Українські Національні Новини

Новини Світу