u-vms-ssha-rozpovili-pro-poshkodzhennya-esmintsya-fitzgerald-cherez-zitknennya

У ВМС США розповіли про пошкодження есмінця Fitzgerald через зіткнення

 • 13308 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Есмінець ВМС США Fitzgerald, який зіткнувся з вантажним судном біля берегів Японії, отримав пошкодження внутрішніх приміщень, зокрема машинного відділення і радіорубки. Про це повідомили в командуванні сьомого флоту ВМС США, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Як наголошується, в результаті сталося затоплення внутрішніх приміщень, в тому числі "машинного відділення і радіорубки, з яких група з контролю за пошкодженнями швидко почала відкачувати воду".

В результаті корабель вдалося стабілізувати, однак, "залишається незрозумілим, скільки буде потрібно часу, щоб отримати доступ до цих місць, коли корабель причалить в Йокосуці, щоб методично продовжити пошук зниклих безвісти". Коли буксири доставлять корабель на базу, його обстежать водолази.

Разом з тим, в управлінні Берегової охорони Японії, що відповідає за регіон, прилеглий до Токійської затоки, повідомили, що пошуки семи американських моряків, які зникли після зіткнення, поки не принесли результатів.

"Наразі робота триває. На цей момент зниклі не знайдені", - повідомили рятувальники.

Зіткнення американського корабля з контейнеровозом ACX Crystal, який йшов під прапором Філіппін, відбулося більше 12 годин тому приблизно в 20 км від мису Іродзакі на півдні півострова Ідзу. До американської військової бази, до якої приписаний Fitzgerald, звідси близько 100 км. В результаті події три члени екіпажу американського корабля отримали поранення, серед них командир корабля Fitzgerald Брайс Бенсон. Він був евакуйований і вертольотом доставлений в госпіталь ВМС США в місті Йокосука.

Берегова охорона Японії проводить розслідування інциденту, для цього вже почалося опитування членів екіпажу контейнеровоза.

У компанії, яка зафрахтувала вантажне судно, повідомили, що ніхто з членів екіпажу не постраждав, і запевнили, що будуть повністю співпрацювати зі слідчою групою, для чого в компанії була створена спеціальна група.

Українські Національні Новини

Новини Світу