u-vr-nazvali-stroki-priynyattya-zakonu-pro-utvorennya-aks

У ВР назвали строки прийняття закону про утворення АКС

 • 9516 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Для створення Вищого антикорупційного суду потрібен відповідний закон, який вноситься у парламент Президентом України, і який можуть прийняти в найближчий час. Про це кореспонденту УНН повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв.

“Нещодавно парламент прийняв закон про Вищий антикорупційний суд, але відповідно до Конституції України потрібно внести ще додатковий закон саме про створення цього суду. Це формальність, але вона повинна бути. Цей закон невеликий і вноситься відповідно до Конституції Президентом України. Ніяких дискусій не може бути — буквально дві строчки: “утворити АКС”, — розповів С.Алєксєєв.

Нардеп додав, що якщо цей законопроект до кінця цього тижня буде поданий Президентом України до парламенту, то вже на наступному пленарному тижні профільний комітет зможе розглянути його на своєму засіданні.

“Відповідно до закону про регламент — закон який містить менше, ніж 150 статей, може прийматися одним голосуванням за основу і в цілому. Тобто, непотрібно проходити перше та друге читання. Він буде визначений Президентом як невідкладний і відповідно прийнятий за основу і в цілому”, — резюмував С.Алєксєєв.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на цьому тижні планує завершити розробку законопроекту про утворення Вищого антикорупційного суду в Україні.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко підписав законопроект про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика