u-yetsb-zayavili-scho-ne-mozhna-porivnyuvati-referendum-v-italiyi-z-brexit

У ЄЦБ заявили, що не можна порівнювати референдум в Італії з Brexit

 • 6744 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Те, що італійські виборці проголосували на референдумі проти конституційної реформи, не можна порівнювати з голосуванням у Великій Британії, де було прийнято рішення, що країна покине Європейський Союз. Про це в понеділок заявив представник Європейського центрального банку, голова центробанку Франції Франсуа Віллерой де Гало, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Вчорашній референдум в Італії може розглядатися як ще одне джерело невизначеності", - сказав Ф.Віллерой де Гало.

"Тим не менш, його не можна порівнювати з британським референдумом: італійський народ покликали на виборчі дільниці, щоб проголосувати щодо внутрішньої конституційної справи, а не щодо давнього членства Італії в ЄС", - додав він.

З його слів, політики як і раніше будуть уважно стежити за наслідками рішення Італії.

Ф.Віллерой де Гало також попередив Британію, що не буде "вибіркового підходу" щодо доступу до ринку, у той час як країна веде переговори щодо виходу з ЄС.

Прем'єр-міністр Італії Матео Ренці пообіцяв піти у відставку після того, як на референдумі не було підтримано конституційну реформу у країні, що в єврозоні має третю за величиною економіку.

Після референдуму євро впав до дворічного мінімуму, у той час як відставка М.Ренці може дати партіям, що виступають проти єврозони, можливість отримати владу, що може стати ще більшою загрозою європейській інтеграції, пише видання.

При цьому Ф.Віллерой де Гало висловив упевненість в стійкості єврозони, посилаючись на прогрес в об'єднанні банківського регулювання, підвищення економічного зростання і посилення ринку праці.

ЄЦБ проведе 8 грудня зустріч у Франкфурті. На цьому засіданні ЄЦБ має розширити купівлю облігацій після березня і розглянути питання про направлення офіційного сигналу про те, що програма зрештою завершиться, повідомили високопоставлені джерела, знайомі з процесом обговоренням.

Українські Національні Новини

Новини Світу