u-zhk-scandia-rozpovili-z-chogo-buduyut-naybilshiy-zhitloviy-kompleks-ukrayini

У ЖК Scandia розповіли, з чого будують найбільший житловий комплекс України

 • 8510 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Житловий комплекс Scandia, який нині зводять в м.Бровари Київської області, вважається одним з найбільших житлових комплексів України. Проект ЖК передбачає перевтілення 80 га занедбаної території на скандинавське міні-містечко зі своєю інфраструктурою, транспортною розв'язкою, громадською зоною, парком і озером. Все це зводиться поетапно, з урахуванням нових європейських технологій і матеріалів, про які розповіли в ЖК Scandia, передає УНН.

Житлові будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією із заповненням стінових прорізів газоблоками. Перевагами цієї технології є: міцність, довговічність і швидкість зведення новобудов. Крім того, важливим плюсом цієї технології є можливість перепланування квартир. У разі покупки квартири в панельному будинку, перепланування квартир значно ускладнюється або ж зовсім є неможливим.

Не менш важливим питанням є і технологія утеплення житлових будинків. У ЖК Scandia фасади утеплюються мінеральною ватою і оброблені клінкерною цеглою з фасадною штукатуркою. Зазвичай таку технологію використовують для утеплення житлових будинків бізнес-, еліт- і преміум-класів. Вона відрізняється від інших своєю екологічністю і довговічністю.

Квартири здаються з уже встановленими газовим котлом, індивідуальними лічильниками споживання електроенергії, газу та води. При цьому вода підводиться до квартири з власної артезіанської свердловини, яка не потребує додаткового очищення.

Одним з головних переваг скандинавського містечка є громадська зона і масштабна інфраструктура. У комплексі передбачено практично все: магазини, ресторани, зони для барбекю, спортмайданчики, школи, дитячі садочки, стадіони, амфітеатр для концертів, дитячі майданчики, велодоріжки, парк з озером та багато іншого. При цьому, вся територія комплексу буде знаходиться під цілодобовим відеоспостереженням і посиленою охороною.

Перший етап ЖК Scandia вводять в експлуатацію вже в цьому році.

Важливо також зазначити, що окрім облаштування занедбаної території Броварів, забудовник узявся облаштувати каналізаційну систему поза межами містечка, а саме в районі Старого міста. Згідно з проектом забудовника, в Броварах поетапно з'являться нові очисні споруди і каналізаційні системи, які дозволять місту ефективніше позбавлятися від води під час злив і танення снігів. Всю цю роботу забудовник береться здійснити за свій рахунок і власними зусиллями. Міській владі відводиться всього лише роль контролю за роботами забудовника і своєчасне узгодження проектів.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу