uchni-mozhut-pereyti-v-inshu-shkolu-na-zasadakh-zherebkuvannya-grinevich

Учні можуть перейти в іншу школу на засадах жеребкування – Гриневич

 • 14874 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Перехід школяра до іншого навчального закладу буде проходити на засадах жеребкування.Про це під час засідання парламенту заявила міністр освіти Лілія Гриневич, передає кореспондент УНН.

"Дитина 5 або 10 класу може зробити вибір на користь іншої школи на засадах жеребкування. Які документи можуть вимагати – заяву на вступ до школи, копія свідоцтва про народження, копія медичної довідки, для дітей з особливими потребами, це ще може бути копія висновку інклюзивного центру. Якщо ви хочете реалізувати своє право на першочергове зарахування, то лише тоді ви можете пред’являти додаткові документи", - повідомила Л.Гриневич.

Як повідомляв УНН, 8 травня, набув чинності Порядок зарахування учнів до першого класу.

Дитина не зобов'язана, а має право навчатися в закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає. І таке її право гарантоване Законом України "Про освіту".

Якщо батьки бажають віддати свою дитину в початкову школу, яка не закріплена за місцем проживання – вони можуть зробити це. Необхідно подати заяву на зарахування в обрану школу на вільні місця. Зарахування на вільні місця відбуватиметься за результатами жеребкування, основні положення якого передбачені главою 2 розділу ІІ Порядку.

Але в будь-якому разі за ними залишається право на місце у школі за місцем проживання, за умови подання до 31 травня відповідної заяви про зарахування до цієї школи.

Українські Національні Новини

Суспільство