ukraina-otrymala-12-modulnykh-mostiv-vid-svitovoho-banku

Україна отримала 12 модульних мостів від Світового банку

 • 27599 переглядiв

Україна отримала від Світового банку 12 модульних мостових систем вартістю понад 15 мільйонів доларів США для заміни зруйнованих під час бойових дій мостів.

Україна отримала 12 модульних мостових систем від Світового банку загальною вартістю понад 15 мільйонів доларів США. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Деталі 

У відомстві кажуть, що мости будуть встановлені на місці тих, що зруйновані внаслідок бойових дій.

У межах проєкту World Bank "Відновлення основної логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)", Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України отримало 12 мостових систем (475 метрів) загальною вартістю понад 15 мільйонів доларів США

- резюмували у міністерстві. 

Зазначається, що закупівлю обладнання здійснив підрозділ ООН UNOPS Ukraine.

Також у міністерстві розповіли, що впродовж найближчих тижнів очікується поставка ще шести мостових систем загальною довжиною 238 метрів, а також проведення навчання із їх встановлення.

Вдячні проєкту Світового банку за системну підтримку у відновленні української інфраструктури. Це сприяє зміцненню обороноздатності та економічному відновленню України

- зазначив віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

У Вишгороді закриють міст через канал: рух буде організовано понтонним мостом09.01.24, 18:08 • [views_0]

Доповнення

У відомстві розповіли, що від грудня 2022 року Україна вже отримала 6 модульних мостів від Швеції, 18 від Чехії, 10 від Норвегії.

Окрім того, Франція передала 3 тимчасових мости для визначених локацій. Фінляндія готує пакет допомоги, до якого також увійдуть тимчасові модульні мости.

Також у червні 2023 року в Україну прибули перші модульні мости від американських фондів: неприбуткової фундації The Conflict and Development Foundation (CDF) і фонду Говарда Баффета, який фінансує постачання 9 модульних мостів в Україну.

Нагадаємо

У Мінвідновленні заявили, що 24% мостових споруд в Україні перебувають у критичному стані. Вони є непрацездатними або обмежено працездатними.