ukraina-prohraie-viinu-yakshcho-ssha-ne-skhvaliat-dopomohu-zelenskyi

Україна програє війну, якщо США не схвалять допомогу - Зеленський

 • 91233 переглядiв

Якщо Конгрес не схвалить допомогу - Україна програє війну проти росії, що може призвести до нападу росії на інші країни, попередив Президент України Володимир Зеленський.

Якщо США не схвалять допомогу, то Україна програє у війні, що може призвести до нападу росії на інші країни. Про це заявив президент України Володомир Зеленський в інтерв’ю CNN, передає УНН.

"Важливо конкретно звернутися до Конгресу: якщо Конгрес не допоможе Україні, Україна програє війну. Якщо Україна програє цю війну, інші країни зазнають нападу. Це факт", - сказав Зеленський.

Видання пише, що попередження Зеленського, одне з його найгостріших з початку війни понад два роки тому, прозвучало в той момент, коли Конгрес місяцями відмовлявся прийняти пакет допомоги для України, залишаючи Київ боротися з нестачею живої сили та боєприпасів, а осмілена росія обстрілює міста України ракетами.

Зазначається, що у лютому Сенат США схвалив законопроект про надання допомоги Україні та Ізраїлю на суму 95,3 мільярда доларів США, але спікер Палати представників Майк Джонсон наразі відмовлявся проводити голосування щодо ухвалення пакету для України.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зможе отримати позитивне голосування Конгресу США щодо виділення пакета допомоги, але зараз країна є заручником ситуації. Однак, Україна погодиться на кредитні умови фінансування військової допомоги з боку США.