ukraina-ta-estoniia-obhovoryly-stvorennia-spilnykh-oboronnykh-pidpryiemstv

Україна та Естонія обговорили створення спільних оборонних підприємств

 • 30778 переглядiв

Шмигаль та Президент Естонії обговорили можливість створення спільних оборонних підприємств, а також європейські та євроатлантичні прагнення України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі із Президентом Естонії Аларом Карісом у Таллінні обговорив можливість створення спільних оборонних підприємств. Про це Шмигаль повідомив у Telegram, передає УНН

Україна потребує більше зброї, аби вигнати росію з усіх наших земель. Цінуємо долучення Естонії до ініціатив з військової підтримки. Ми нарощуємо власне виробництво зброї. У цьому контексті порушили питання створення спільних оборонних підприємств

- написав Шмигаль.

За словами прем'єра, сторони говорили також про євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення України.   Шмигаль вказав, що Україна має бути членом ЄС і НАТО і Київ покладаємося на підтримку Естонії.

Український прем’єр також нагадав, що Каріс був серед європейських лідерів, які відвідали Україну одразу після звільнення Київщини два роки тому.  Він подякував президенту Естонії за цей знаковий візит.

Естонія допоможе Україні з енергетичним обладнанням на тлі останніх обстрілів рф - Шмигаль03.04.24, 13:49 • [views_0]

Доповнення 

В армії Естонії вважають, що росія може скористатися застоєм у постачанні зброї і почати новий наступ через свою перевагу в живій силі, хоча оцінити ймовірність цього вкрай складно.