ukraina-ta-portuhaliia-obhovoryly-pryiednannia-do-aviatsiinoi-koalitsii-zelenskyi

Україна та Португалія обговорили приєднання до авіаційної коаліції - Зеленський

 • 21484 переглядiв

Україна та Португалія обговорили приєднання Португалії до авіаційної коаліції на підтримку України та відновлення шкіл, пошкоджених під час війни.

Президент Володимир Зеленський  обговорив із португальською делегацією на чолі з міністром закордонних справ Жуау Гомешем Кравіньо приєднання країни до авіаційної коаліції. Про це голова держави повідомив у Telegram, пише УНН.

Зустрівся з двома португальськими міністрами: закордонних справ – Жуау Гомешем Кравінью та освіти – Жуау Коштою, які перебувають з візитом в Україні.  Цінуємо наше партнерство з Португалією. Говорили про подальшу оборонну співпрацю між нашими країнами, зокрема в контексті приєднання Португалії до авіаційної коаліції, та про питання участі Португальської Республіки в Глобальному саміті миру

- повідомив Зеленський.

Також Президент подякував Португалії за готовність долучитися до відбудови освітніх закладів Житомирщини.

Я повідомили в ОП,  через вагомий особистий внесок Жуау Гомеша Кравіньо у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України Президент вручив голові МЗС Португалії орден Ярослава Мудрого ІІІ ступеня.