ukraina-tsoho-roku-nadast-biznesu-ponad-500-mln-hrn-mikrohrantiv-57percent-ostannikh-otrymuvachiv-zhinky

Україна цього року надасть бізнесу понад 500 млн грн мікрогрантів, 57% останніх отримувачів - жінки

 • 21039 переглядiв

Україна інвестувала понад 500 мільйонів гривень у бізнес українських підприємців-переможців програми мікрогрантів "Власна справа", причому понад 50% переможців п'ятої хвилі - жінки.

Україна інвестує понад пів мільярда гривень у бізнес українських підприємців, які перемогли у програмі "Власна справа", при цьому у п'ятій хвилі цієї програми мікрогрантів понад 50% переможців - жінки. Про це, як повідомили у Мінекономіки, сказала заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, пише УНН.

Деталі

Як вказано, 521 українець був визнаний переможцем п’ятої хвилі грантової програми "Власна справа", отримавши 124 млн гривень на старт або розширення свого бізнесу від держави. За період з початку цього року більше ніж 2 000 підприємців стали переможцями програми, де держава інвестує понад пів мільярда гривень у їхній бізнес. Загалом від початку програми грантову підтримку отримали понад 15 тисяч українців.

"Від початку цього року маємо вже понад 2 000 переможців програми "Власна справа", які отримають від держави мікрогранти на старт або розвиток свого бізнесу на пів мільярда гривень. Майже 20% з них відкриють нові компанії, інші - збільшать обсяги виробництва, розширять асортимент продукції та послуг. При цьому ці підприємці створять 4 400 нових робочих місць в усіх регіонах нашої країни. Загалом від старту програми грантову підтримку отримали вже понад 15 тисяч українців на 3,5 млрд грн. Понад 1 млрд грн вони вже повернули державі у вигляді сплачених податків та зборів до бюджету", - зазначила Тетяна Бережна.

За п'ятою хвилею мікрогрантів, серед отримувачів, за даними Мінекономіки, 57% становлять жінки, 33% - чоловіки, а 10% - юридичні особи. З 73% отримувачів є вища освіта. Найбільше грантів було отримано в Львівській області (56 осіб), Вінницькій області (42 особи), Київській області (40 осіб), Івано-Франківській області (38 осіб) та місті Києві (42 особи). Більшість отримувачів мікрогрантів планують витратити кошти на придбання необхідного обладнання для свого бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці п’ятої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 185 осіб;
  •  тимчасове розміщування й організація харчування – 84 особи; 
  • переробна промисловість – 61 особа.

Нагадаємо

39 ветеранів отримали 19 мільйонів гривень грантів на розвиток власного бізнесу після четвертої хвилі заявок у 2024 році.