ukraina-vzhe-zasiiala-85percent-zaplanovanykh-ploshch-shmyhal

Україна вже засіяла 8,5% запланованих площ - Шмигаль

 • 42794 переглядiв

Цього року Україна планує засіяти 5,6 мільйона гектарів землі, з яких 477 000 гектарів вже засіяно зерновими та бобовими культурами.

В Україні цього року планується засіяти 5,6 млн гектарів земель. Наразі засіяно майже 477 тис. гектарів зернових та зернобобових культур, або близько 8,5% від запланованого. Про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

"Питання логістики для нас надзвичайно важливе, оскільки в Україні активно триває посівна кампанія. Вже засіяно майже 477 тис. гектарів зернових та зернобобових культур. Загалом цього року плануємо засіяти 5,6 млн гектарів земель. І Україна обов’язково зберігатиме статус провідного експортера продовольства та гаранта глобальної продовольчої безпеки", - сказав Шмигаль.

За його словами, лідерами посівної кампанії є Одещина, Миколаївщина, Тернопільщина, Полтавщина, Хмельниччина, Вінниччина.

Нагадаємо

Посівна кампанія у цьому році проходить більш інтенсивно, ніж минулого року. Традиційно активну посівну кампанію проводять південні регіони. Однак аграрії на прифронтових територіях стикаються з проблемами замінування та веденням бойових дій.