ukrainska-literatura-protsvitaie-popry-viinu-54percent-chytachiv-obyraiut-ukrainski-knyzhky

Українська література процвітає попри війну: 54% читачів обирають українські книжки

 • 20348 переглядiв

17% українців почали читати вдвічі більше, ніж у 2020 році, а 54% обирають книжки українською мовою, свідчать дані дослідження, проведеного на замовлення Українського інституту книги та ГО "Форум видавців".

17% українців почали читати удвічі більше, ніж у 2020 році, а 54% — обирають книжки українською мовою. Про це йдеться у дослідженні агенції Info Sapiens на замовлення УІК та ГО "Форум видавців". Про дослідження пише Міністерство культури та інформаційної політики, передає УНН.

Українська література переживає новий зліт: зʼявляються нові письменники та нові твори, яких ми читаємо, обговорюємо й цитуємо.17 % українців почали читати удвічі більше, ніж у 2020 році, а 54% — обирають книжки українською мовою.

– відзначили у Мінкульті.

Деталі

У культурному відомстві відзначили, що через війну Україна втратила щонайменше півсотні письменників та перекладачів.

"Росія забирає життя цивільних та військових, серед яких і митці. ...  Серед них — військовослужбовець і поет Максим "Далі" Кривцов, автор книги "Вірші з бійниці", визнаною однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією PEN Ukraine. Він загинув 7 січня 2024 на фронті. 1 липня 2023 загинула письменниця Вікторія Амеліна через поранення несумісне з життям внаслідок ворожого ракетного обстрілу по Краматорську 27 червня 2023 року.

В культурному відомстві наголосили , що у такі темні часи особливо важливо читати і знати сучасних митців. А також говорити про їхню творчість та ділитися нею з іншими.

23 квітня: Всесвітній день книги та авторського права, Всеукраїнський день психолога23.04.24, 06:03 • [views_0]

До Всесвітнього дня книги та авторського права, Мінкульт склав у форматі карток список сучасних українських авторів та їхніх книг, які читають українці під час великої війни.

Тетяна Салганік

Війна