ukrainski-bizhentsi-mozhut-zalyshatysia-u-nimechchyni-i-z-nediisnym-zakordonnym-pasportom

Українські біженці можуть залишатися у Німеччині і з недійсним закордонним паспортом

 • 54053 переглядiв

Українські біженці можуть залишатися в Німеччині з простроченими паспортами, а рішення МЗС України про призупинення консульського обслуговування українських чоловіків не вплине на їхній статус біженців.

Рішення МЗС України призупинити консульське обслуговування українських чоловіків не вплине на їхній статус біженців у Німеччині. Українці зможуть залишати в ФРН і із простроченим закордонним паспортом. Про це йдеться у відповіді берлінського сенату на запит DW, передає УНН

Деталі 

Як повідомив представник сенату Берліна, для отримання або продовження тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не потрібно буде обов'язково мати чинний паспорт - головне, щоб у німецької влади була можливість засвідчити особу людини. 

Представник сенату наголосив, що право на перебування у ФРН і всі пов'язані з цим можливості залишаються чинними незалежно від рішення МЗС України тимчасово призупинити надання консульських послуг за кордоном для українських чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Ба більше, якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта лише на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців видасть йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт.

Щоправда, як додав представник сенату, це робитиметься лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють паспорт, особам призовного віку, якщо ті можуть довести наявність вагомих причин для поїздки. 

Нагадаємо 

Міністерство закордонних справ України тимчасово призупинило прийом нових заяв на консульські послуги від українських чоловіків віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном, у зв'язку з новим законом про військову службу та мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.

ТЦК за кордоном не буде. У Міноборони пояснили, як українці в інших країнах зможуть оновити дані 25.04.24, 13:38 • [views_0]