ukrainski-derzhavni-ta-komunalni-struktury-masovo-zakupovuiut-produktsiiu-kompanii-knauf-yaka-dopomohaie-rf-vidbudovuvaty-mariupol

Українські державні та комунальні структури масово закуповують продукцію компанії "Knauf", яка допомогає рф відбудовувати Маріуполь

 • 128068 переглядiв

Дві німецькі компанії, Knauf і WKB Systems, постачають росіянам будівельні матеріали для відбудови окупованого Маріуполя, незважаючи на те, що Knauf активно присутній в Україні/

Після того, як західні журналісти зясували, що дві німецькі компанії Knauf та WKB Systems, постачають росіянам будівельні матеріали для відбудови окупованого Маріуполя, УНН вирішив поцікавитись тим, як почуваються ці компанії в Україні загалом.

Knauf Україна

Knauf реалізує в Україні плитку, цементні плити, рішення для стель, звукоізоляції, суміші для штукатурки тощо. На сайті представництва німецької компанії в Україні зазначені  дві компанії ТОВ "КНАУФ Гіпс Київ" та ТОВ "КНАУФ Гіпс Донбас". Останнє зареєстроване в Соледарі, окупованому після початку повномасштабного вторгнення.

ТОВ "КНАУФ Гіпс Київ" зареєстрована у Києві по вулиці Гарматній. За тією ж адресою зареєстровано ще кілька підприємств, як то ТОВ "КНАУФ ІНСУЛЕЙШН УКРАЇНА", ТОВ "КНАУФ ГІПС ФАСТІВ", ТОВ "КНАУФ СЕРВІС УКРАЇНА", ДП "КНАУФ-МАРКЕТИНГ", ДП "КНАУФ МАРКЕТИНГ ПРОДУКТИ".

"КНАУФ Гіпс Київ"  має філії в Івано-Франківську, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську.

Зауважимо, що, відповідно до відкритих даних, "КНАУФ Гіпс Київ" брала участь у державних закупівлях лише раз – у 2018 році. Сума контакту тоді становила 163 383 грн. За ці кошти була закуплена послуга з машинної штукатурки для одного з департаментів Івано-Франківської ОДА.

Але це не заважає німецькій компанії активно постачати свою продукцію українським комунальним та державним структурам. В системі Prozorro ми виявили загалом понад 7 тисяч тендерів, де українські структури замовляли продукцію фірми Knauf. 6671 цих торгів мають статус "завершених". Серед замовників продукції і військові частини, і комунальні підприємства, місцеві ради, навчальні заклади. Суми закупівель зазвичай 2-10 тисяч гривень. Є звісно і більші, наприклад, військова частина з Львівщини закупила вологостійкого гіпсокартону на суму понад 200 тисяч гривень. 

04.04.24, 19:39 • [views_0]

WKB Systems

WKB Systems - виробник високотехнологічного промислового обладнання. Компанія виробляє обладнання, зокрема, для виробництва силікатної цегли та автоматизованих кузень. На сайті однієї з українських компаній партнерів WKB Systems вказується, що "Головний офіс компанії знаходиться у москві, філії – у Варшаві, Києві, Бухаресті, Празі та Братиславі".

Слід додати, що WKB Systems була учасником  МІЖНАРОДНОЇ ВИСТАВКИ REBUILD UKRAINE POWERED BY ENERGY 2023, яка відбулася у Варшаві. Аналогічна виставка запланована на листопада цього року.

04.04.24, 19:05 • [views_0]