ukrainski-desantnyky-vidbyly-ymovirno-odnu-z-naimasovanishykh-atak-na-avdiivskomu-napriamku-henshtab

Українські десантники відбили, ймовірно, одну з наймасованіших атак на Авдіївському напрямку - Генштаб

 • 32932 переглядiв

Українські військові відбили одну з найбільш масованих російських атак на Авдіївському напрямку, знищивши 36 танків, у тому числі сучасний Т-90, та 11 бронетранспортерів, які намагалися прорватися через українські позиції.

Днями бійці Сил оборони відбили одну з наймасованіших атак рф на Авдіївському напрямку. На позиції ЗСУ намагалися зайти 36 танків та 11 БМП російських окупантів. Про це пише УНН з посиланням на заяву Генштабу ЗСУ.

Деталі 

У відомстві наголошують, що противник не полишає спроб й надалі штурмувати позиції десантників. Також не вщухають артилерійські обстріли, задіяна чимала кількість безпілотних літальних апаратів різних типів, та, звичайно, загальновійськові підрозділи.

Січеславські десантники сьогодні успішно відбили 11 атак противника та знищили 16 одиниць ворожої техніки.  Воїни 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади продовжують вести запеклі бойової дії на Авдіївському напрямку. Бої тривають. Ситуація залишається напруженою, але десантники дають гідну відсіч та стримують навалу російських окупантів

- заявили у Генштабі.

Генштаб: росіяни наступали у п'ятницю 72 рази, найбільше на Авдіївському та Херсонському напрямках05.04.24, 20:23 • [views_0]

Також у відомстві розповіли, що днями окупанти здійснили одну з наймасованіших спроб штурмувати українську лінію оборони на Авдіївському напрямку. 

Зокрема, для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу.

Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту (...).Так, 29 березня на українські позиції намагалися зайти 36 танків та 11 БМП. Січеславці знищили 15 танків, серед яких один Т90 та 8 БМП. Згодом 30 березня росіяни атакували 4 танками та двома БМП. Три танки знищено, також - обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли 6 російських танків та 3 БМП, які в повному складі були виведені зі строю. Танки і БМП противника були знищенні за допомогою протитанкових засобів та вогнем наших бронегруп, екіпажі яких виїжджали для стрільби на пряме наведення

- розповіли в Генеральному штабі. 

Там підкреслили, що січеславські десантники показали злагоджену роботу на всіх рівнях, що дало результат - багато спаленої ворожої техніки, ліквідованого особового складу противника, як вбитими, так і полоненими.

Зеленський після Ставки: Силам оборони вдалося зупинити просування російських окупантів04.04.24, 16:10 • [views_0]

Нагадаємо

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають певний тактичний успіх.