ukrainski-valiutni-oblihatsii-zrosly-pislia-skhvalennia-palatoiu-predstavnykiv-ssha-paketu-findopomohy-bloomberg

Українські валютні облігації зросли після схвалення Палатою представників США пакету фіндопомоги - Bloomberg

 • 22814 переглядiв

Облігації України в іноземній валюті зросли після того, як Палата представників Конгресу США схвалила пакет допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Валютні облігації України зросли після того, як Палата представників США на вихідних схвалила пакет фіндопомоги на суму 61 мільярд доларів. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що облігації з погашенням у 2026 році, які минулого тижня впали до найнижчого рівня за місяць, на початку торгів у Лондоні подорожчали на 0,9 цента до понад 33 центів, продемонструвавши найкращі показники серед доларових облігацій країн, що розвиваються.

Як повідомляє видання, раніше група власників українських боргових зобов'язань обрала PJT Partners Inc. своїм фінансовим радником перед потенційною реструктуризацією. Виплати за непогашеними міжнародними облігаціями країни на суму 20 мільярдів доларів були припинені два роки тому після вторгнення росії.

Нагадаємо

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання оборонної допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів, за який проголосували 310 конгресменів. Далі законопроєкт буде переданий до Сенату, після чого президент Джо Байден має його підписати.