ukrainskym-korydorom-u-chornomu-mori-u-liutomu-eksportuvaly-rekordnyi-obsiah-vantazhiv-8-mln-tonn

Українським коридором у Чорному морі у лютому експортували рекордний обсяг вантажів: 8 млн тонн

 • 22181 переглядiв

У лютому гуманітарним коридором у Чорному морі експортувано рекордні 8 мільйонів тонн вантажів, з яких 5,2 мільйона тонн - продукція українських аграріїв.

Українським гуманітарним коридором у Чорному морі у лютого експортовано рекордний за часів повномасштабного вторгнення обсяг вантажів -  8 млн тонн продукції.  Про це 1 березня повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у себе на Facebook, передає УНН.

Деталі

Вантажообіг портів Великої Одеси в найкоротшому місяці року склав 8 млн тонн, з яких 5,2 - продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не лише Українським коридором, а і за часів повномасштабного вторгнення

- написав Кубраков.

За його словами, Україна поступово наближається до довоєнних показників експорту через ці порти. Сьогодні понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунайські порти. 

Україна залишається одним з ключових гарантів продовольчої безпеки. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії

- вказав Кубраков.

 З початку роботи Українського коридору майже 28 млн тонн вантажів отримали 42 країни, з яких 19 млн тонн – це зернові та олійні. 

Наразі, за його словами, на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 113 суден, які мають експортувати майже 3 млн тонн вантажів.

Нагадаємо

10 серпня 2023 року Україна оголосила про коридори для торгових суден у Чорному морі.